28 Haziran 2012 Perşembe

Dünyanın sonundaki deniz...

Panic... Hiçbir beklentim olmadan tanıştığım bir grup. Bir şarkılarının coverına denk gelip şarkının orijinalini merak etmiştim. Ama şarkıyı ayrı olarak bulamadığım için albümü indirmiş, albümü indirmişken de MP3 çalarıma atmıştım. İlk başta sadece o şarkıyı dinledim. Sonra diğer şarkılar arada çıktıkça farkında olmadan onları da dinledim. Hani bazen şarkıları karışığa alırsınız ve otobüs camından uzaklara dalarsınız. Şarkılar peş peşe çalar, ne çaldığına çok dikkat etmezsiniz... İşte öyle öyle içime sinmeye başladı diğer şarkıları. Bir gün Lee Juck'ın sesi bir anda hayal dünyamdan çekip çıkardı beni. Sesi içimde bir şeyler uyandırmıştı. Bir anda olmuştu her şey. "Ne kadar güzel..." dediğimi hatırlıyorum. Belki de hiçbir orijinal yanı yoktur, belki de o kadar çok içime işlemiştir ki artık güzel kavramımı ona göre şekillendirmişimdir. Bilmiyorum. O günden sonra özellikle dinledim tüm şarkılarını. Her birine teker teker aşık oldum. Eski bir grup oldukları ve artık popüler olmadıkları için şarkılarının çevirisini bulmak çok zor bir işti. Ama her şeyi daha da güzelleştirmişti. Her yeni çeviri keşfinde hala kalbim küt küt atıyor. Hala keşfedecek çok çeviri ve anlamlandırılmayı bekleyen pek çok şarkı var.
Neyse, çok uzattım. Zaten duygularımı da güzel anlatamadım. Kısacası Panic benim hayatımın en önemli öğelerinden birisi oldu ve o ilk dinlediğim şarkıları da, Dalpaengi/Salyangoz, bu dünyadaki en sevdiğim şarkıya dönüştü. Çok çok değerli benim için. YouTube'da geçirdiğim saatler boyunca bir sürü coverını buldum. Ben de bu coverlar arasından dikkatimi çekenleri paylaşmak istedim. Hem kendim için de hepsini bir arada bulabileceğim bir yer olsun istedim. Öyle işte.


Kyuhyun: Kyuhyun'un bu coverı benim Dalpaengi ile tanışmamı sağladı. Benim için çok önemli bir yeri var. Bu yüzden de ilk olarak ona yer veriyorum. Ayrıca bu videoda sözlerin olması da iyi bir başlangıç oldu.





Achtung: Bu çok çok yeni keşfettiğim bir cover. İyi ki de keşfetmişim diyorum. Şarkıya çok farklı bir hava katmış. Hem Dalpaengi dinleyip, hem de yeni ve güzel bir şarkı dinliyorum gibi hissettiriyor. Çok hoş, çok.





leeSA: leeSA, sesini çok beğendiğim bir müzisyen. Onu da Dalpaengi sayesinde keşfettim. Bunu dinledikten sonra onu içten içe kıskanmadım da değil. Hiçbir zaman sesim güzel olmadı, hiçbir zaman da buna çok fazla üzülmedim. Ama çok sevdiğim şarkıları söyleyebilmeyi dilerdim...



Two Months: Two Months'ın üyesi Kim Ye Rim ile çok sevdiğim bir dizi olan Shut Up: Flower Boy Band sayesinde tanıştım. Sevdiğim her Koreli'nin herhangi bir Panic şarkısı coverı var mı diye hep kontrol ederim. Kim Ye Rim beni mutlu etti.



W&Whale: Whale de son zamanlarda keşfettiğim müzisyenlerden biri. Her ne kadar müzik tarzı tam olarak benim zevkime hitap etmese de dinlemekten inanılmaz zevk aldığım şarkıları var. Bu nedenle grubuyla bu şarkıyı coverladıklarını görünce çok sevindim. Ayrıca şarkının sonlarına doğru kendi tarzlarına çevirmeleri de çok hoşuma gitti.



Ve tabii ki Panic...
Bu kadar coverın ardından orijinalini paylaşmamak olmaz. Pek diyecek bir şey yok. Mükemmel işte. (Aslında klibini paylaşmak istemiştim ancak ses kalitesi çok kötüydü. Öyle.)



Son olarak da şarkının en sevdiğim canlı performansını paylaşmak istiyorum. Lee Juck'ı 1995 haliyle de ölesiye sevsem de şimdiki performansının çok daha etkileyici ve duygusal olduğunu inkar edemeyeceğim. Keşke, keşke bu performansın yüksek kaliteli bir hali olsaydı elimde. Çok şükür ki ses kalitesi son derece iyi. Bu güzel performansla kapanışı yapalım. Ve eğer bu noktaya kadar geldiyseniz benim için büyük önemi olan bu şarkıya ayırdığınız zaman için teşekkür ederim. ^^

2 yorum:

Rosa dedi ki...

Çok güzel bir şarkıymış,çok sevdim.Coverlar da güzel ama ben orjinali daha bir sevdim.İnsanı alıp götüren bir şarkı ve ses.Sayenizde yeni bir sesle ve bu güzel şarkıyla tanıştım.Teşekkür ederim bu paylaşım için:)

Yuna dedi ki...

Amanın! Yaşasın! Birisine bu şarkıyı sevdirebildiysem ne mutlu bana. :D Gece gece beni ne kadar mutlu ettiğini anlatamam. :D