10 Nisan 2009 Cuma

Sakura

Not: Yazı Tsubasa Chronicles hakkında çok büyük spoilerlar içermektedir. Eğer mangayı okuyor veya animeyi izliyorsanız ve geleceğini öğrenmek istemiyorsanız yazıyı okumayın. :D

Dün Tsubasa Chronicles'ın (hayır futbolcu Tsubasa değil :D) 218. bölümünü okumayı bitirdim ve okuduklarım beni çok şaşırttı. Önceden Tsubasa Chronicles'ı soranlara "Hani benim en sevdiğim anime var ya Card Captor Sakura, işte onun karakterleri ama tamamen farklı bir hikaye. O karakterlerle alakası yok." derdim. Artık diyemeyeceğim. Çünkü bal gibi var!

Şimdi önce Sakura ve Shaoran nasıllarmış ona bakalım. :D







Şimdi ise Tsubasa Chronicles'taki hallerine bakalım.





Yok hayır burda gördükleriniz Tsubasa Chronicles'ın ana karakterleri olan Syaoran ve Sakura değiller. Sonra Sakura ve Shaoran'ın geçmişi nasıl değişti diye sormayın. :D Bunlar öz be öz Card Captor Sakura'nın ana karakterleri olan Sakura ve Shaoran. Bu resimler manganın ilk cildinin ilk sayfasında bizi şaşırtmak için koyulmuş resmen! Manganın ana karakteri olan Syaoran aslında bizim Sakura ve Shaoran'ın oğluymuş! Başka boyuta gitmiş falan. Çok fazla ayrıntıya girmek istemiyorum, yazının amacı farklı. :D Ama oğullarını korumak için güçlerini birleştirerek zamanı geri almışlar ve bu büyü için ödedikleri bedel de zamanı gelene kadar -zamanı da 7 yıl şimdiden söyleyeyim- özgürlüklerini ve daha da önemlisi birbirlerine dokunma şansını kaybetmeleri. Yedi yıl boyunca hapsolmuş bir şekilde birbirlerini izliyorlar. Aralarındaki cam ise asla gitmiyor.

Şimdi senaryo çok güzel, harika falan da ben yine de bu durumdan rahatsızım biraz. CLAMP karanlık bir manga yapmak istemiş. Saygı duyarım. (Chobits, Card Captor Sakura gibi sevimli animelerden sonra falan zaten yapmaları lazımdı karanlık bir şeyler :D) Çok da güzel yapıyorlar. Ama neden Sakura ve Shaoran'ı karıştırıyorlar içine?! Yani alternatif bir dünya, karakterler aynı ama aslında hiçbir bağlantısı yok diyebilsem yine tamam. Kullanın görünüşlerini, isimlerini falan. Ama direkt almışlar Card Captor Sakura'nın Sakura'sını ve Shaoran'ını vampirlerin, göz yiyen insanların (?!), bolca kan ve ölümün olduğu manganın ortasına sokmuşlar. Hem de sadece Syaoran'ın anne babası olsalar da dokunulmasa yine iyi. Direkt acı çektiriyorlar. Ya bırakın ne olur şunları. Shaoran, Sakura'ya onu sevdiğini söyleyene kadar ne karın ağrıları çektik biz izleyiciler. Bırakın rahat rahat yaşasınlar aşklarını. Mutlu, mesut, sonsuza dek! Biraz pembe kaçtığını biliyorum düşüncemin. Ama Card Captor Sakura'yı eğer izlediyseniz, öyle bir sonun ideal olacağını siz de anlarsınız. Zaten öyle bir sonu vardı da, sonra neden Tsubasa Chronicles ile kurcaladılar geleceklerini anlamış değilim. Hep Card Captor Sakura'nın devamı gelsin isterdim, ama böylesini değil. Gerçi bazı göndermeler çok hoş olmuş. Mesela Syaoran'ın "Annem de yemek yapar ama babam daha iyidir." demesi insanın yüzünde bir tebessüm oluşmasına neden oluyor. Card Captor Sakura'daki hallerini hatırlıyorsunuz. Ama yine de manga ve Sakura ile Shaoran'ın geleceği karanlık! Card Captor Sakura'nın dünyasında böyle bir şey olmamalıydı. Benim en sevdiğim dünyada yoktu böyle şeyler. Bu nedenle CLAMP'a zaten çok kırgınım. Tüm kaçış noktalarım mahvediliyor yavaşça. Çevremde güzel anılarımı hatırlatan her şey ya yıkılıyor, ya değişip mahvoluyor. En önemlisi de mahvedilmiş oldu böylelikle. Neyse yine de bekliyorum. Belki Tsubasa Chronicles'ın sonunu tatlıya bağlarlar diye. Eğer bir de benim Sakura ve Shaoran'ımı harcarlarsa CLAMP'ı asla affetmem.

2 yorum:

Tifa dedi ki...

Okulda anlattıkça tüylerim diken diken oluyordu :D Çok kötü bir şey cidden yaa. Ama takma kafanı sen :)

Yuna dedi ki...

Ühühüh... Umarım her şey düzelir. Gerçi o dünyaya karanlığı bulaştırdıkları gerçeğini değiştirmez ama yine de bir umut ışığı işte...