27 Nisan 2012 Cuma

Bir nefes...

Kulaklığınız cebinizdeyken karmakarışık olur ya hani. Çözmeye çalışırsınız, daha çok dolaşır. Zaten nasıl o hale gelmiştir ki? Manyak mıdır nedir... İşte beynim öyle benim şu anda. Karman çorman. Düşüncelerim düzene sokmaya çalıştıkça düğüm oluyor.
Çarpık bir şekilde gerçekleşip önüme sunulan bir dilek. Savaşmak istemediğim ve içinde olmadığım ama yine de var olan bir savaş. Kabuslarımı özlettiren, uyandığıma lanet ettiren ama sonra lanet ettiğim için kendimden utanmama neden olan bir rüya. Bir hayalin gerçekleşmesiyle ölümünün el ele yürüyüşü. Umut etmek. Suçlu hissetmek. Umut etmeyi bırakmak. Ne yapacağını bilememek. Eksik hissetmek. Çok eksik hissetmek. Araya serpiştirilmiş mutluluk. Huzur. Kötü de olsa bir sonuca sahip olmanın verdiği huzur. Ama o kadar da kötü değil. Göreceli zaten. Aslında aynı anda hem iyi hem kötü. Ve ikisi de benim için. İyi ve kötü aslında zıt değilmiş. Ya da öyleymiş ve beynim ondan düğümlenmiş. Paradoks olmuşum belki de.
Zihnim hiç bu kadar karmaşık olmamıştı. Hiç böyle bir durumda bulunmamıştım. Silkelenmek ve kendime gelmek istiyorum. Oysa ben her şeyi ahşap bir kutuya koyup rafa kaldırmıştım. Kutu çatlakmış herhalde. Zihnimdeki her şey gibi. Yirmi yıllık koca dünya yıkılıp yepyeni bir dünya kuruluyor sanki. Hiçbir taşın, hiçbir tuğlanın yeri eski yeri değil. Hiçbir taş ve tuğla da eskiden oldukları taş ve tuğlalar değiller. Renkler, kokular, tatlar, duygular bile farklı. Yirmi yıl boyunca hayatımın ulaşmaya çalıştığı noktadayım ve o nokta olması gerektiği gibi değil ve başka olabileceği bir şey yok. Yeni bir nokta lazım. Yeni bir yol. Yeni bir hayat. Ve bunun için silkelenmem lazım. Ama nasıl yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Ama bu kararı vermek de bir başlangıç. Bırakmak lazım sadece. Gitmesine izin vermek. Uçan balon gibi yok oluşunu izlemek ve bir yerlerde mutlu olduğunu hayal etmek gerek. Aptallıklarımla, hatalarımla barış sağlamak ve onları da kucaklamak gerek. Onları da sevmek gerek. Yoksa bırakamam.
Bu da marşım olsun:
http://www.youtube.com/watch?v=WbN0nX61rIs&ob=av2e

Hiç yorum yok: