28 Aralık 2010 Salı

Blink


Bugün Doctor Who'nun insanların dilinden düşürmediği bölüm olan Blink'i izledim sonunda. Zaten epeydir aklımdaydı. Sonunda oturup izleyebildim. Gerçekten söylendiği kadar vardı bölüm. Gerçi yazarı Steven Moffat olduğu için şüphem yoktu harikalığından, yine de şaşırtmayı başardı.
Sadece lafta değil Blink'in başarısı, IMDB puanı 9.7. Ve Wikipedia'dan da şu alıntıyı yapayım: "For "Blink", Steven Moffat won the BAFTA Craft and BAFTA Cymru awards for Best Writer, and the Hugo Award for Best Dramatic Presentation, Short Form."
Bölümün içeriği ile ilgili fazla bilgi vermek istemiyorum. Hepsini izlerken görmeniz daha iyi. Yine de "Güzel, izleyin," demek pek yeterli olmuyor. Bu bölümde Sally Sparrow isimli bir karakter eski bir eve fotoğraf çekmek niyetiyle giriyor. Sonra duvarda, duvar kağıdının altında bir yazı görüyor. "Beware!" Duvar kağıdının gerisini yırttığında ise adını duvarda yazılı görüyor. Bunun üzerine arkadaşıyla bu evi araştırmaya başlıyorlar. Sally bir önceki gün gördüğü ağlayan melek heykelinin ertesi gün başka bir yerde olduğunu fark ediyor. Ve arkadaşı birden bire evin içinde kayboluyor.
Bu bölümü anlamak için diğer bölümleri izlemiş olmanıza gerek yok. Doctor'un mavi bir polis kulübesi ile zamanda yolculuk yaptığını bilmeniz yeterli. Mükemmel senaryosu, Carey Mulligan ve tabii ki Doctor Who bölümü olması bu bölümü kaçırılmaması gereken bir bölüm yapıyor. Merak ediyorsanız: 3. sezon 10. bölüm. ^^

Hiç yorum yok: