18 Nisan 2011 Pazartesi

49 Days



Dramalara verdiğim uzun süreli arayı sonlandırdım. Hiç iyi bir ruh halinde olmadığım için kendime o izni verdim.
Bir süredir dikkatimi çeken ve izlemek istediğim dramaya, yani 49 Days'e başladım. Ve şimdilik tahmin ettiğimden de güzel gidiyor.

Ji Hyun evlenmek üzere olan bir kız. Nişanlısı Min Ho'yu çok seviyor, ona değer veren çok yakın arkadaşları In Jung, Seo Woo ve ona platonik aşık olan Han Kang var. Ailesinin tek çocuğu ve annesi de babası da üstüne titriyor. Ji Hyun da oldukça (hatta fazla) temiz kalpli hep başkalarını kendinden önce tutan bir kız.

Diğer yanda ise hayatını ruh gibi geçiren Yi Kyung var. Çok güzel bir kız olmasına rağmen bakımsız, donuk bakışlı ve her şeyden vazgeçmiş biri. Çalıştığı marketi soymak için gelen oğlanlar yüzüne bıçak dayadıklarında bile gözünü dahi kırpmıyor. Sonunda elinde kurumuş bir çiçekle bir kaldırım kenarına gidiyor. Orada görüyoruz ki sevdiği birini kaybetmiş.
Yi Kyung kendini bir kamyonun önüne atıyor ancak birisi onu kurtarıyor. Bu sırada oluşan zincirleme kazada ise Ji Hyun bitkisel hayata giriyor.
Hikaye burada ilginçleşiyor. Kendine "Scheduler" diyen bir oğlan (Azrail'in işini yapıyor) Ji Hyun'un zamanının dolmadığını ve bu yüzden önünde iki seçeneğinin olduğunu söylüyor. İsterse ölümü kabullenip gidebilir, isterse de 49 günde onun için üç kişiden saf duygularla göz yaşı dökülmesini sağlayabilir ve hayatına geri kavuşur. Onun için üç kişiden daha çok kişinin saf göz yaşı dökeceğine inanan Ji Hyun ikinci seçeneği seçiyor ve Yi Kyung uyuduğu zamanlarda onun bedeninde gezerek kendi için göz yaşı toplama görevine başlıyor.

Şimdilik üçüncü bölüme yeni geçtim ancak şimdiden hikaye ilginç bir hal alıyor. Hiçbir şey Ji Hyun'un gördüğü gibi değil diyebilirim.


Veee Scheduler! Nasıl bir karakterdir o! Ba-yıl-dım! Kulaklıklarına, motoruna, gitarına, her şeyine bayıldım. Çok hoş bir karakter yaratmışlar. Emirleri telefondan alması bana The Sims'i hatırlattı biraz.


Bir de Yi Kyung'u canlandıran oyuncuyu çok beğendim. Hem Yi Kyung halini, hem de içinde Ji Hyun'un olduğu halini çok güzel canlandırmış. Hiç sorgulamıyorsunuz "Şimdi bu hangisi?" diye.

In Jung'u canlandıran kız da çok güzel. İlk göründüğü anda onu ana karakter sanmıştım hatta. Çok çok güzel buldum. Hatta karakterlerin resimlerini de koyayım en iyisi.


Yi Kyung


Ji Hyun


Han Kang


Min Ho


In Jung

Tamam şimdi gidip üçüncü bölümü izleyebilirim.

2 yorum:

Eafiu dedi ki...

Çok ilgince benziyor ya, yazın hatırlat da izleyeyim.

(Kelime doğrulamam süper. xD hessesco)

Yuna dedi ki...

Vehehey!

(Kelime doğrulamalar epik olabiliyor. :D)