5 Ekim 2009 Pazartesi

Minik Öykü'nün (Artık) Gizli (Olmayan) Günlüğü

Sıkıldıkça küçükken tuttuğum günlüğü çıkarır, okuyup gülerim. :D Benim bu sanatsal yazılarımın bazılarını sizle de paylaşmak istiyorum. :D

01.03.2000
Sevgili Günlük,
Bugün okulda haftanın öğrencisi seçilecektim. 2 oyu Keremcan kaptı, 5 yaptı, haftanın öğrencisi oldu. Şimdi çok üzgünüm. Çantalar da kazık kadar. 1. sınıflar çantalarını bırakıyorlar. Küçük çantalara ödev olan kitapları koyuyorlar eve gidiyorlar. Biz ise ödev olmayan kitapları bile kocaman çantalarla taşıyoruz. Sinirden bugün ne yaşadığımı unuttum. Arcan tembel iken, pasaklı oldu. Her yere daksil döktü. Sevdiğim çocuk Kaya'yı dövdü. Begüm de Kaya'ya aşık. Başka bir gün sana çok yazacağım. İyi geceler.

Şimdiki Öykü'den Not: Sıradaki günüme yorum yapamıyorum. Kesinlikle gülmekten karnıma ağrılar girmesine neden olan bir yazı. :D

06.03.2000
Sevgili Günlük,
Bugün sünger baskısı yaptık. Eray yaramazlık yaptığı için okul tiyatrosundan çıktı. Evde 2 dakikada ödev bitti. Çarkıfelek'i izledim. Şimdi de sana günümün nasıl geçtiğini anlatıyorum. Cuma gününe kadar en önde oturacağım sırada.
Öfffffff! Ne yazacağımı bilemiyorum. Okulda günlüğüme yazacak çok şey var.

(
Şimdiki Öykü'den Not: İşte o epik paragraf geliyor.)

Hey bir dakika! Kaya bana şeker verdi. Yoksa beni seviyor mu? Yani bana aşık mı? Daha kimseye şeker vermedi. Oysa çok şekeri vardı.
İyi geceler.

13.03.2000
Sevgili Günlük,
Bu sabah yatağın düz tarafından kalktık. Onun için mutlu kalktık. Teletabiler'i izledim. Pofuduk Ayı, Pokemon ve Bücür Cadı'yı da izledim. Çarşıya çıktık, eksik bayramlıklarımı tamamladım. Annem saçını kestirdi. Halama mektup yollamıştım. Cevabı geldi. Şimdi buraya koyuyorum. Onu koru tamam mı?
İyi geceleeeeer!

20.03.2000
Sevgili Günlük,
Uzun süreden beri seni ihmal ettiğim için üzgünüm. Geçen gün Kaya, Begüm ve bana yanlışlıkla sarıldı. (Şimdiki Öykü'den Not:
Kaya da ne çapkınmış be!) Bugün Merve ve bana "Prenses" dedi. (Şimdiki Öykü'den Not: Hepsinde ortak ben varım. :P) Geçen gün Ezgi Ablamlar'a gittim. Çok eğlendik. Seni çok özledim Günlük. Sen benim tek dostumsun. Umarım bir daha seni ihmal etmem. Hırkam bitti. Yazın yeni eve taşınacağız. Yeni bilgisayar alacağım. Tomb Raider diye bir oyun var. Sırları yani hilelerini öğrendim. Babam gelince deneyeceğiz. Öğretmenin verdiği özet ödevimi öğretmen herkese gösterdi çok beğendi. Diğerleri çok çirkin dedi. (Şimdiki Öykü'den Not: Evet, çok sevimli arkadaşlarım varmış, değil mi?) Kapak yapıp dosyaya koydum. Kapaktaki resmi babam yaptı. Babam kız resmi yapma uzmanıdır. Kız Ressamı!
İyi geceler!

30.03.2000
Sevgili Günlük,
Kaya da bana aşık ama açıklamıyor.
İyi geceler!!

Şimdiki Öykü'den Not: Amma da Kaya hakkında yazmışım. Ama diğerlerinde pek aksiyon yok. Bunlar çok komik. :D Neyse bir de en son yazdığımı yazayım. :D Çok sıradan bir şey ama olsun. Ben sevdim.

19.04.2000
Ağaç dikmeye "Sezer" otobüsüyle gittik. Araba çok sıcaktı. Ağaç dikmede bir fidan diktim. Üzerine Merve'nin ve benim ismim yapıştırıldı. Diğer ağaç fidanlarının da öyle. Gizem ve Begüm'ün fidanı çok büyüktü. Çünkü onların fidanını Gizem'in annesi aldı. Öğlede sınıfımız yemek aldıktan sonra toplandı. Kaya yoktu. Öğretmenin yanından kimse ayrılmadı. Toplandıktan sonra bilmeceler sorduk. Yemek bittikten sonra resim çekildik. Etraftaki çöpleri torbaya koyduk. Torbayı çöp kutusuna attık. (Şimdiki Öykü'den Not: O zaman bile çevre ile ilgili konulara çok önem veriyormuşum. Çöpler hakkında iki cümle kurmuşum. :D) Otobüste motor patladığı için Belediye otobüsünde sıkıştık. 3/A, 2/B, 3/B vardı. Bizden de üç sınıf gelince tıklım tıklım tıkıldık. (Şimdiki Öykü'den Not: Yorum yok.) Sonunda okula ulaştık. Bir dahaki sene olacak ağaç dikme gününü sabırsızlıkla bekliyorum.
İyi geceler!


Eveeeet, işte bu kadar. :D İşin ilginç yanı bu olayların mekanlarını ve o anları birebir hatırlıyorum. Yazınca gerçekten kalıcı oluyorlarmış. :D

İstediğiniz kadar alay edebilirsiniz, serbest. :D

4 yorum:

Ecem dedi ki...

ahahah çok sevimli yahu. kaya aşık biliyorum utanıyo çekiniyo söyleyemiyo asdasd :D yerim :D

eski öykünün de şimdikinin de eline sağlık çok hoş olmuş :D

Aykut dedi ki...

'' Hey bir dakika! '' burada koptum işte :D Hani hilelere karşıydın seni seniii :D ahaha allahtan günlük yazmamışım ya :D Anlatım bozukluklarından hiç birşey anlamazdınız :D

Yuna dedi ki...

Hehe teşekkürler Ecem. :D Acaba cidden seviyor muydu? Bu hep büyük bir sır olarak kalacak. :D


Bende de birkaç anlatım bozukluğu vardı. Buraya aktarırken çok dokunmadan düzelttim. :D Keşke tutsaymışsın. Okumak çok eğlenceli olurdu. :D

Yuna dedi ki...

İkincisi Aykut'a idi. Yani anladınız siz zaten de hiç adını söylememişim. Yine de belirtmek istedim. İş olsun. :D