22 Ağustos 2008 Cuma

Final Fantasy Versus XIII

Yeni yeni resimler geldi Fabula Nova Crystallis'ten, gerçi çok yeni değil, bir önceki yazımda görmüşsünüzdür zaten. Orda kullanmıştım. :D
Üşengeçliğimden yeni resimleri koymamıştım buraya. Ama hem sıkıldığımdan, hem de ne güzel Türkçe'ye çevirecek bir Nomura röportajı olduğundan Final Fantasy Versus XIII resimlerini aktarmaya karar verdim. :D
Resimleri ve röportajın çevirisini aşağıda bulabilirsiniz. (Çeviride hatalar yapmış olabilirim. Çok öyle ince eleyip sık dokumadım. :D)



Gözlerden bahsetmişken bayan ana karakter mor renkli gözlerle görünüyor. Prens de öyle. Eskilerden biliyoruz ki onun gözleri kırmızıydı. Ama şimdi yeni resimlerde, maviler. Normalde gözleri mavi mi?

Nomura: Evet. Gözleri sadece bazı özel durumlarda kırmızı oluyor. (Bazı şeylerle tetikleniyor.)

Bayan karakter için de aynı şey geçerli mi?

Nomura: Şaşırtıcı bir şekilde, o daha ziyade utangaç biri.

Resimlerin yayınlandığı sahnede neler olduğunu açıklayabilir misiniz?

Nomura: Sahne bir partide geçiyor. Birbirleriyle ilk defa karşılaştıkları sahne. Başlangıçta onların kendilerini tanıttıkları bir sahne yapmak istedim. Elimizden gelenin en iyisini yapmamıza rağmen isimlerini halka açamadık. Üzgünüm. Eğer mümkün olursa bu sahneyi TGS'de yayınlamayı deneyeceğiz.


Odada başkaları da var mı?

Nomura: Aslında, grubun geri kalanı alt katta. Prens gürültüden ve kalabalıktan saklanmak için üst kata çıkıyor. O katta kimsenin olmayacağını düşündüğünden bayan karakteri görünce şaşırıyor. (Bayan karakter, duvardaki çizime bakıyor.)

Çizim ne hakkında?

Nomura: Bu hâlâ bir sır.



Resmi tutmakta olan iskelet ne?

Nomura: Bu ülke Shinigami'ye (Ölüm tanrısı) inanıyor. Fabula Nova Crystallis efsanesi esas alındı.

Prens'in kıyafeti Roen'in yaratıcı müdürü tarafından dizaynlandı. Bu işbirliğinin nedeni ne?

Nomura: Gerçekliği daha üst boyutlara taşımak için. Gerçek bir kıyafete dayalı olduğundan dolayı, daha gerçekçi hissettirecek.


Önceki kıyafete ne olacak?

Nomura: O kıyafeti senaryoya dayanarak görsel bir etki bırakmak için tasarladık. O kadar. Biz daha fazla sahne yarattıkça, kıyafetler değişecek. Arabanın da yeni bir diaynı var ve Prens de yüksek sınıflı bir içkievine gidiyormuş gibi görünecek.

Bunu kendiniz söylediniz! (gülerler)

Nomura: Oyunda da bu diyalog olacak!(Prens'in içkievine gitmesiyle ilgili.)


Bayan karakter mi bunu söyleyecek?

Nomura: O çok nazik bir kız. Asla ilk defa karşılaştığı birine o tip şeyler söylemez. Bu özelliğini göstermek için, konuşma şekli onun belirgin bir özelliği olacak.

Çalıştığınız ekip mükemmel!

Nomura: Evet, gerçekten harika bir takım. Tamamen beklentilerle doluyum ve takım ruhu çok yüksek!

***

Eveet, bu da böyle bitti. :D Bazı yerlerde saçmaladım biraz. Türkçe'ye tam çevirmek zor bazı yerleri çünkü. :D Sarışın kızı şu anda hiç sevmiyorum ama iş ciddiye biner de Storm ile sevgili olursa, o zaman sevip bağrıma basıp kendimi ona benzetmem gerekecek. :P Bükemediğim eli öpecek, hatta o elin sahibi olacağım. NHOHAHAHA! (Çok psikopatlaştım.)

Not: Bu arada konuyla alakası yok ama Death Note'un 1. açılışında o sonda Light'ın durduğu resmi ÇOK istiyorum. Kanatlar falan. Paine bulmuş ama kaydetmemiş. Şimdi de bulamıyor. Ühüü...

6 yorum:

JuliaChang dedi ki...

Yahu adam özel tanışma sahnesi hazırlamış be kuzum, kabullen artık Storm gitti elden :D Şaka bir yana kızı yolmak istersen beni çağır, çizerim zevkle :D Ne de olsa aynı acıyı yaşadım de mi. :P Ayrıca ellerine ve dil yeteneğine sağlık. :P Bence gayet başarılı bir çeviri olmuş.

Yuna dedi ki...

Çok teşekkür ederim... :D Bazı kalıpları çevirmek çok zor oluyor. Zaten sen benden daha iyi bilirsin. :D

Kıza gelince... Yolarız yolarız. :D Storm elden nasıl gidiyorsa, öyle de geri gelir. :D Hıhh sarışın birine kaptırmaya hiç niyeyim yok. :P

Ecem dedi ki...

yolun tabii, yolun.

hani o kız bendim öykü, nasıl kıyabiliceksin saçlarıma o.O

Yuna dedi ki...

Seni ayrı tutuyorum bundan. :D Seni kızın içinden çıkaracak, öyle yolacağız! Gerçi işte ısınmaya başladım ama bilmiyorum dengesizim ben. :D Ne yapacağım belli olmaz. :D

Adsız dedi ki...

İlk defa okuyorum röportajı, çeviri için teşekkürler.

Yuna dedi ki...

Bir şey değil. Ben teşekkür ederim. :D